Hoe kan je een kalknagel behandelen?

Ondanks het feit dat een kalknagel in het merendeel van de gevallen niet echt pijnlijk is te noemen spreekt het voor zich dat je er wel graag zo snel mogelijk van verlost zal willen zijn. Een kalknagel is namelijk niet alleen vervelend, daarnaast kan het ook je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten en dat is uiteraard niet de bedoeling. Bovendien staan kalk- en schimmelnagels er eveneens om bekend behoorlijk besmettelijk te zijn en ook dat is iets waar je absoluut rekening mee zal moeten houden. Hoe dan ook, heb jij ook een kalknagel en wil je graag meer te weten komen over een kalknagel behandelen? Dan is het vast en zeker een aanrader om verder te blijven lezen!

Wanneer is er sprake van een kalknagel?

Wanneer je het vermoeden hebt dat je geconfronteerd wordt met een kalknagel spreekt het voor zich dat hier in eerste instantie zekerheid over moet bestaan. Verschillende symptomen wijzen in de praktijk in de richting van deze aandoening. Je kan wat dit betreft denken aan de volgende:

  • Er kan sprake zijn van een verdikte nagel;
  • Het is mogelijk dat er een bruin gele verkleuring is ontstaan;
  • De nagel kan vervormd zijn;
  • Het is mogelijk dat de nagel gaat afbrokkelen;
  • Er kan sprake zijn van een pijnlijke en ontstoken nagel;

Heb je te maken met één of meerdere van bovenstaande symptomen? Dan is de kans dus zeer groot dat je helaas geconfronteerd bent met een kalknagel. De kalknagel behandelen kan dan ontzettend belangrijk zijn. Dit gebeurt bij voorkeur op een zo efficiënt mogelijke manier, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een speciale, desinfecterende nagellak. 

Verschillende mogelijkheden om een kalknagel te behandelen

Wil je graag je kalknagel behandelen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er hiervoor gebruik kan worden gemaakt van verschillende behandelmethodes. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale pillen kuur te volgen. Voor deze kuur geldt dat ze in de praktijk echter doorgaans niet wordt aangeraden door experten omwille van de vervelende bijwerkingen die eraan verbonden kunnen zijn. Andere behandelmethodes zijn in de praktijk onder meer:

  • Een speciale anti schimmelzalf;
  • Een antischimmel nagellak;
  • Thymol welke onder meer in Vicks is terug te vinden;
  • Tea Tree Olie en haar ontsmettende eigenschappen;

Het kan bovendien eveneens helpen om elke week de bovenste laag van je nagel af te vijlen. Op deze manier kan de zalf of de nagellak die je aanbrengt aanzienlijk dieper intrekken in de nagel. Dat komt onder meer de efficiënte van de behandeling uiteraard alleen maar ten goede. 

Let op, voer de behandeling altijd zo correct mogelijk uit!

Bij een kalknagel behandelen is het altijd van cruciaal belang om er op toe te zien dat dit op de meest efficiënte manier kan gebeuren. Dit begint natuurlijk al bij de keuze van de behandeling. De informatie hierboven op deze pagina heeft bijvoorbeeld duidelijk aangetoond dat gebruik maken van een speciale nagellak tegen kalknagels doorgaans interessanter is dan het aanbrengen van een crème. Het is uiteraard ook mogelijk om een pillenkuur te volgen, maar omwille van de vervelende bijwerkingen wordt deze bij voorkeur toch niet voorgeschreven. Hoe dan ook, ga je een kalknagel behandelen? Dan moet je er in de praktijk altijd op toezien dat je deze behandeling zo correct mogelijk uitvoert. Alleen op die manier raak je zo snel mogelijk van dit kwaaltje verlost. 

g

An legimus similique intellegam mel, eum nibh tollit assentior ad. Mei ei platonem inciderint.

e