Houd je waterleidingen schoon

Veel bacteriën, schimmels en virussen verspreiden zich in water. Je wilt uiteraard voorkomen dat dit gebeurt in het proceswater van je bedrijf of het drinkwater van je dieren. Wanneer waterleidingen niet regelmatig goed gereinigd worden dan kan er biofilm ontstaan. Dat is een slijmerige laag die uitermate geschikt is voor de ontwikkeling van koloniën ziekteverwekkers. Je kunt biofilm bestrijden op verschillende manieren.

Traditionele chemische schoonmaakmiddelen

De traditionele manier om biofilm te bestrijden is door het gebruik van chemische middelen. Die worden eens in de zoveel tijd gebruikt. Dat heeft een aantal nadelen want je moet goed oppassen dat ze niet in het systeem achterblijven omdat ze giftig zijn. Bij het gebruik van chemicaliën moet je daarom goed opletten dat je niet te veel of te weinig gebruikt en dat het hele systeem goed doorgespoeld is voor je het weer voor de normale doeleinden inzet. Chemische middelen zijn daarnaast vervuilend voor het milieu.

Duurzame, biologisch afbreekbare desinfectie

De oprichters van Watter zijn begonnen aan hun zoektocht naar een beter oplossing omdat ze moeite hadden met de onbetrouwbare en dure chemicaliën. Het is hen gelukt om een methode te ontwikkelen voor duurzame desinfectie van leidingen. Het Watter systeem desinfecteert je leidingen met behulp van zout en stroom. Deze methode is absoluut onschadelijk omdat er enkel biologisch afbreekbare producten worden gebruikt.

Betere waterkwaliteit en lagere kosten

Het tweede grote voordeel van het systeem is de betrouwbaarheid. Het werkt continu, waardoor de biofilm verdwijnt en weg blijft. Het systeem produceert zelf ontsmettingsmiddelen waardoor je op den duur je investering terugverdient. Chemicaliën worden daarentegen steeds duurder. Door een Watter systeem aan te schaffen help je dus jezelf met betere waterkwaliteit, je bespaart kosten en je draagt een steentje bij aan het milieu.

g

An legimus similique intellegam mel, eum nibh tollit assentior ad. Mei ei platonem inciderint.

e