Microdosing de nieuwe trend

Meer mensen microdoseren voor geestelijke gezondheid. Maar werkt het?
Wetenschappers zijn verdeeld over de vraag of de voordelen die sommige microdoseerders ervaren een placebo-effect zijn of iets meer.

Joseph begon vijf jaar geleden met het microdoseren van psychedelica om zijn mentale gezondheid te verbeteren. “Ik zat gewoon een beetje in deze depressie, in deze sleur,” zei hij. “Ik was de hele tijd ongelukkig en boos en geagiteerd, en het ging in tegen de manier waarop ik mezelf zag.”

Depressie en angsten komen voor in Josephs familie en als kind had hij Prozac voorgeschreven gekregen. Maar toen de symptomen van depressie terugkeerden in zijn vroege jaren ’30, wilde hij niet terug naar een voorgeschreven medicijn.

Joseph, een ontwerper uit Austin (hij vroeg om zijn volledige naam achter te houden, daarbij verwijzend naar privacykwesties rond geestelijke gezondheidsproblemen en illegaal drugsgebruik), stuitte op onderzoek van de Johns Hopkins University over psilocybine, het actieve ingrediënt in hallucinogene, of “magie”, paddestoelen. In een kleine studie hielpen volledige doses van het medicijn kankerpatiënten omgaan met depressie en angst. Daarna las hij anekdotes van influencers uit Silicon Valley die beweerden meer energie te krijgen van het nemen van kleine doses psychedelica. Dus besloot hij om een ​​paar keer per week microdosering te gaan gebruiken, waarbij hij een “klein hapje” – ongeveer een halve centimeter – paddenstoelen at om te zien of het zijn humeur zou verbeteren.

Bijna onmiddellijk begon hij een voordeel te zien. “Het heeft gewoon mijn moreel een boost gegeven”, zei hij. “Ik was in een iets beter humeur. Ik had een beetje meer pit in mijn stap. Ik had een beetje meer plezier, voelde me een beetje meer opgewonden over dingen.”

Microdosering wordt door experts meestal gedefinieerd als het nemen van 5 tot 10 procent van een volledige dosis psychedelica, meestal LSD of psilocybine, als een manier om de vermeende voordelen voor de geestelijke gezondheid van het medicijn te krijgen zonder de hallucinogene high. In een klinische setting zou een man van 155 pond bijvoorbeeld 20 milligram psilocybine kunnen nemen voor een volledige psychedelische ervaring. Voor een microdosis zou hij slechts één tot twee milligram nemen. Op dat niveau, meerdere keren per week ingenomen, beweren sommigen dat de medicijnen hun humeur verbeteren, hun creativiteit stimuleren en de wereld een helderdere, glanzendere kwaliteit geven, alsof het in high-definition is.

“Het is alsof je naar buiten loopt en de zon plotseling schijnt”, zegt Erin Royal, 30, een barman in Seattle die een of twee keer per week microdoseert met paddenstoelen die ze uit nabijgelegen bossen foerageert. “Het herinnert je eraan dat je een persoon bent die positieve dingen kan voelen en dingen opmerkt die mooi zijn.”

In de praktijk meet slechts ongeveer een derde van de mensen die microdoseren zorgvuldig de hoeveelheid psychedelica die ze innemen; de meeste nemen net genoeg in om wat effecten te voelen, die meestal na een uur beginnen en vier tot zes uur aanhouden. Dat vereist wat vallen en opstaan, vooral bij het eten van paddenstoelen, die kunnen variëren in psilocybineconcentratie. (De meest gemelde negatieve bijwerking van microdosering is dat je per ongeluk te veel inneemt, wat niet gevaarlijk is, maar onhandig kan zijn als je op kantoor bent. Onderzoekers zeggen ook dat frequente herhaalde doses van een psychedelica in theorie het hart kunnen belasten.)

g

An legimus similique intellegam mel, eum nibh tollit assentior ad. Mei ei platonem inciderint.

e