Is een haartransplantatie iets voor jou?

Begin je steeds kaler te worden op je hoofd en ben je daar onzeker over? Dan heb jij je vast en zeker al enigszins ingelezen. De optie om een haartransplantatie te nemen is in dat geval ook al zeker eens voorbij gekomen. In dit artikel lees je meer over deze behandeling. Zo kun je na het lezen van dit artikel beter beoordelen of je wel of geen haartransplantatie wilt.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Laten we beginnen met uitleggen hoe de transplantatie werkt. Voor deze behandeling worden er haarzakjes verwijderd op een plek waar je nog voldoende haar hebt. Veel mannen behouden bijvoorbeeld altijd haar op het achterhoofd. Dit vormt in veel gevallen dan ook een goede donorplek. Nadat de haarzakjes uit de donor-regio zijn verwijderd, worden deze geïmplanteerd op de plek waar je kaal bent en weer haar wilt. Na de behandeling kan de hoofdhuid gevoelig zijn. Het is dan de bedoeling dat de hoofdhuid de eerste periode niet in aanraking komt met direct zonlicht. Bovendien mag je de eerste tijd na de behandeling ook nog niet sporten.

Alternatieven voor een haartransplantatie

Er zijn ook een aantal alternatieven voor een haartransplantatie. Toch is geen enkel alternatief zo effectief als de transplantatie. Wanneer je nog geen transplantatie besluit te ondergaan, ben je namelijk afhankelijk van medicijnen. Die kunnen haarverlies tijdelijk tegengaan, maar zodra je stopt met de medicijnen blijf je haar verliezen. De medicijnen kennen bovendien relatief veel bijwerkingen, zeker ten opzichte van een haartransplantatie. Vandaar dat veel mannen uiteindelijk alsnog besluiten om voor de transplantatie te gaan.

De vraag is vooral of je kaal door het leven wilt

Een transplantatie kan dus een prima oplossing zijn. De vraag is vooral of je bereid bent om kaal door het leven te gaan. Als je dit kunt accepteren, dan is een transplantatie uiteraard geen must. Wanneer je van mening bent dat een kaal hoofd je echt niet staat, dan lijkt de haartransplantatie toch echt de beste oplossing te zijn. Goed om te weten is dat een transplantatie vrijwel geen bijwerkingen kent. In het ergste geval kan er een zenuw beschadigd raken, maar daar heb je eigenlijk geen last van. De behandeling zelf wordt door de meeste mensen ook als pijnloos ervaren.

Elite Hair Istanbul – De Beste Haarkliniek In Turkije

Overigens kan haar niet alleen in de hoofdhuid geïmplanteerd worden, maar kun je bijvoorbeeld ook een baardtransplantatie ondergaan. Ook dat is iets waar steeds meer mannen voor kiezen. Ben je benieuwd hoe de resultaten er uit kunnen zien? Dan is het niet onverstandig om even te googelen.

Waar onderga je de haartransplantatie?

Je kunt ervoor kiezen om een Nederlandse haarkliniek te bezoeken, maar er wordt ook vaak gekozen voor een haartransplantatie in Istanbul. De prijzen van een haarkliniek in Istanbul liggen vaak vele malen lager, terwijl de kwaliteit er net zo hoog ligt als in Nederland. Zo kun je voor hetzelfde geldt als waarvoor je in Nederland alleen de transplantatie krijgt ook naar Istanbul vliegen en de transplantatie combineren met een vakantie. Niet gek dus, dat veel mensen ervoor kiezen om de haarkliniek in Istanbul te bezoeken.

g

An legimus similique intellegam mel, eum nibh tollit assentior ad. Mei ei platonem inciderint.

e