Verslavingzorg

Mijn verslaving beheerste me vroeger. Het overweldigde de persoon in mij en ik werd een vreemde voor mijn familie en voor mezelf. Het enige waar ik om gaf was nog een drankje. Het enige waar ik aan dacht was waar en wanneer ik mijn volgende drankje zou halen. Mijn geest ging volledig op in mijn verslaving, en ik wist het niet eens. Ik was trots, hooghartig en egoïstisch. Ik was een alcoholist en ik ging veelste vaak online gokken.

Heb je een verslaving? Sommigen van ons eten te veel, drinken te veel, roken, kijken naar porno, gokken, gebruiken drugs of geven geld uit aan gokken of worden beledigend. We kunnen zelfs verslaafd zijn aan onze gevoelens. Als we ons door onze negatieve gedachten laten beheersen om verkeerd te doen, staan ​​we onder de macht van onze gedachten en gevoelens. Verslaving beheerst verschillende aspecten van ons karakter die ons ervan weerhouden om ons volledige potentieel te bereiken. Ik ken deze dingen uit de eerste hand; Ik ben daar geweest en heb dat gedaan.

Geestelijk beïnvloedt de verslaving de manier waarop we denken en voelen, en hoe we ons leven leiden. De verslaving zal het groeiproces letterlijk belemmeren en de verslaafde zal kinderachtig, egoïstisch en ongevoelig blijven voor de behoeften van anderen. Psychologisch gezien blijft de verslaafde in ontkenning en zal hij zo ongeveer alles doen om slecht gedrag tegenover anderen te rechtvaardigen terwijl hij onder controle is van zijn verslaving. Verslaafden zijn in feite egoïstische mensen die alleen om zichzelf geven, ook al zijn ze heel goed in het manipuleren van anderen om anders te geloven.

Emotioneel zorgt de verslaving ervoor dat de verslaafde overdreven defensief wordt tegenover iedereen die probeert weg te nemen wat hij of zij zo verlangt. Verslaafden hebben moeite om hun negatieve emoties te onderdrukken en zijn onvolwassen en kinderachtig. Als ze te afhankelijk worden van de verslaving, zullen ze redenen rechtvaardigen waarom ze denken dat ze betere mensen zijn bij het misbruiken van hun favoriete middel. Door hun lage zelfbeeld zijn ze erg gevoelig voor hoe anderen over hen denken. Ze zijn geneigd fouten bij anderen te vinden om de aandacht van hen af ​​te leiden.

Geestelijk is de verslaafde op een verlies. Hij is ongevoelig voor het spirituele zelf in hem. De verslaving weerhoudt de verslaafde ervan om de hele en complete persoon te worden zoals God hem bedoeld heeft. Het echte potentieel is belemmerd. De verslaafde doet en zegt dingen die hij normaal niet zou doen als hij zijn leven zou leiden zonder de noodzaak van verslaving. De verslaafde mist zoveel in zijn leven dat hij te veel ‘wil en nodig heeft’, waardoor hij niet in staat is zichzelf te geven.

In de dagen van mijn ziekte genoot ik van mijn negatieve gevoelens en ontkende ik mijn zwakheid en zonden. Mijn gevoelens voedden letterlijk mijn constante ongeluk. Als ik het feit accepteerde dat God mijn bron was voor ECHT geluk, zou ik mijn tekortkomingen moeten toegeven, iets wat een geestelijk bankroet persoon niet kan doen. In wezen heeft de verslaafde dringend voldoende vertrouwen in God nodig om eerst met zijn verslaving te stoppen en dan te beginnen te groeien uit het egoïstische aspect van zijn opstandige persoonlijkheid.

Alcohol- en drugsverslaving treft het hele gezin. Familieleden worden op verschillende manieren beïnvloed, vooral de persoon die van de verslaafde houdt en de verslaving mogelijk maakt. Deze persoon wordt de enabler genoemd omdat ze dingen onder het tapijt vegen, om zo te zeggen, doen alsof er geen probleem is. Helaas krijgt de verslaafde meestal de dupe van het misbruik, omdat de verslaafde zoveel van hem verwacht. Als de enabler niet doorkomt met de behoeftigheid van de verslaafde en de constante verzoeken om dingen, kan de enabler maar beter oppassen! De enabler is mentaal, emotioneel en spiritueel net zo ziek als de misbruiker. Ze hebben allebei hulp nodig.

De enabler is de redder van de verslaafde. Zolang het probleem voortdurend onder het tapijt wordt geveegd door de enabler, zal de verslaving verder vorderen omdat niemand gelooft dat er een probleem is! Ontkennen dat het probleem bestaat, komt veel voor in huizen waar verslaving wordt gevoed. Hoe langer de verslaafde blijft gebruiken, hoe erger het zal zijn voor alle betrokkenen.

Wat gebeurt er met de persoon die wordt beheerst door verslaving? Er gebeuren veel dingen, maar sommige dingen die de verslaafde beheersen, zijn niet altijd duidelijk voor iemand anders. Meestal merken we bij de verslaafde als eerste de emotionele onbalans van het mentale en spirituele vermogen en de achteruitgang van de gezondheid. Maar wat niet duidelijk is over verslaving, is eigenlijk het belangrijkste element van wie een persoon werkelijk is. En dat is het gebrek aan spiritueel realisme bij de verslaafde. Hij of zij ontzegt door hun verslaving de geestelijke Christus om in te grijpen binnen het kader van wie ze zijn. Zolang de verslaafde onspiritueel blijft, blijft hij een slaaf van zijn verslaving. Helaas is er meestal iets heel drastisch en afschuwelijks nodig om de verslaafde te overkomen voordat ze hun verslaving daadwerkelijk opgeven en God om vergeving en hulp vragen. Dit wordt het “einde van de verslaafden-touwen” of “bottom-out-effect” genoemd.

g

An legimus similique intellegam mel, eum nibh tollit assentior ad. Mei ei platonem inciderint.

e